Met de signaal- of RCA-kabel wordt het audiosignaal vanuit de headunit naar de versterker getransporteerd. Per kanaal heb je één RCA kabel nodig, maar ze worden vaak per stereokabel verkocht, dus voor twee kanalen. Maar er bestaan ook meerkanaals kabels, dat bespaart ruimte en installatietijd. Soms zit er een extra losse draad bij, deze kan je als remote aansluiting gebruiken. 

Opbouw kabel
een RCA kabel is opgebouwd uit een geisoleerde kern met daar omheen een afscherming van gevlochten koper of aluminium. De signaaloverdracht loopt via de kern en de signaalmassa gaat via de afscherming van de kabel. Bij de betere signaalkabel zit er nog een extra afschermende laag in de vorm van een folie van koper of aluminium. Dit wordt asymmetrische of ongebalanceerde signaaloverdracht genoemd. test

Zelf maken
Als je het zelf kan en wil doen is het zelf maken van RCA kabels een mogelijkheid. Het voordeel is dat je de kabellengte precies kan afmeten in de auto en geen overbodige lengtes hoeft weg te werken, de standaard lengte RCA kabel die je in de winkel koopt is 3m of 5m. Losse pluggen en kabels zijn er in verschillende kwaliteiten, je kan het dus zo mooi maken als je wilt. De betere pluggen hebben een metalen huls, waarmee je de connector vast kan draaien op het RCA chassisdeel. De afscherming klemt dan optimaal en lostrillen is onmogelijk. 

Electrische eigenschappen
Het relatief zwakke line-signaal vanuit de headunit (max. 4V)  is erg gevoelig voor storingen. Daarom is gebruik van een dubbel- of zelfs driedubbel afgeschermde kabel geen luxe. Klankmatig is er niet veel verschil in verschillende kabels en is de winst van hele dure exotische kabels minimaal. Let wel op de kwaliteit van de gebruikte pluggen, deze moeten gedurende een lange tijd in sterk wisselende omstandigheden (temperatuur, vocht) altijd een goed contact geven. Gebruik vergulde connectors, deze hebben op termijn minder last van corrossie, dus geven minder contactproblemen. Helaas worden maar bij een aantal merken de specificaties vermeld zoals de capaciteit per meter, of de weerstand per 1000m.